Risgrynspannacotta med hallon

Till julen brukar jag passa på att koka flera omgångar med risgrynsgröt och när jag ändå gör gröten passar jag på att göra många portioner. Vilket då är perfekt att göra både ris a la malta, risgrynspudding och som här, risgrynspannacotta. Det här är en liten dessert som fungerar efter en rejäl middag på nyårsafton och som då är färdig och står och väntar i kylskåpet.

500 g färdig risgrynsgröt
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl matyoghurt
5 gelatinblad
100 g hallon
2 msk florsocker

Blanda gröt, florsocker, vaniljsocker och yoghurt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör i hop 1 dl av gröten med gelatinbladen. Rör sedan ner i resten av gröten. Häll upp pannacottan i 4 vattensköljda portionsformar och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa kanten med en kniv och stjälp upp. Blanda tinade hallon med florsocker och servera till pannacottan.